×
Novosti
SVE JE LAKŠE KAD IMAŠ PODRŠKU U TIMU
Lifestye Club

Da li si odabrala TIM trening od 6 osoba, ili grupni trening, svakome od nas je potrebna mrvica podsticaja ili podrške, bez obzira na naše samopouzdanje, snagu, volju ili ambicije da ostvarimo svoje želje i ciljeve.

Zašto ti je bitno kada imaš podršku?

Sama pomisao da imaš nekoga uz sebe da te motiviše, i da te bodri, pruža dozu sigurnosti, i doprinosi tome da daš svoj maksimum, istraješ i ostvariš svoj željeni cilj. Isto je kao u treningu. Mnogo puta se sjetiš ili uhvatiš sebe koliko si puta bila u nedoumici kako se pokrenuti? Šta odabrati? Kakav trening? Da li ćeš uspjeti i istrajati u treningu? Hoćeš li moći dovršiti trening do kraja? Bezbroj pitanja....

Poznato ti je koliko je fizička aktivnost bitna za ljepši i produktivniji život. Ali fali ti nešto. Društvo! Neko s kim ćeš krenuti zajedno na trening i savladati prvu prepreku. 


Grupni trening i TIM trening ti utječe na motivaciju

Prirodno je da se osjećaš kada si dio nečega i u bilo kojem sistemu da se nalaziš imaš svoje sigurno mjesto. Pa je i logičan izbor grupni trening i TIim trening, što da ne?

Upoznaješ nove žene prijateljice, razmijeniš iskustva sa drugim vježbačicama, komentarišeš nove programe i koreografije, načine ishrane ili sasvim neobavezna komuniciraš. Sve ti to pospješuje kreativnu radnu  atmosferu. Isto tako, svijest o posvećenosti istom cilju u mnogo čemu daje ti snagu u onim trenucima kada ti  snage definitivno ponestaje.

U sali za vježbanje to izgleda...

Ulaziš u salu i nova dimenzija počinje: Trener stoji ispred tebe, pozitivan, nasmijan, motivisan, odlučan i želi da te povede u jedno nezaboravno putovanje i da te motiviše da se približiš cilju. Ali to nije sve. Tu su tvoje fitnes prijateljice. Muzika te podiže i tjera na pokret. Magija počinje..... nakon određenog vremena tijelo posustaje, svi su fokusirani da pomjere granice svojih mogućnosti. Pogledaš oko sebe, svi rade. Budi se tvoj takmičarski duh, i osjećaš da možeš, guraš dalje. 

Sljedeći izazov. Ponovo nesigurnost, zastaješ. Tvoj trener to vidi i u pravom trenutku ti šalje motivacione riječi. Ovo je prilika da napraviš i osjetiš promjenu u svom tijelu, sagoriš više kalorija, dobiješ na snazi i savršeno oblikuješ tijelo. Zaista ćeš udahnuti novu energiju, osetiti moć i savršen osećaj  snage i kontrole. 


U mislima ti je kako završiti trening? Budi bez brige

Grupni trening i TIM trening su odlični za brzo postizanje rezultata i za početnike i za napredne vježbačice. Pitaš se kako? Jednostavno.  Za žene koje nisu baš u dobroj formi, uvijek postoji lakša opcija svake vježbe, tako da svako za sebe dobija onu varijantu vježbe koja je u skladu sa trenutnom spremnošću i kondicijom. One koje su u već boljoj formi koriste veće težine i izvode veću amplitudu pokreta. I sve to uz pratnju instrukcija kako bi što pravilnije izvela pokret. 


Šta su to benefiti grupnog i TIM treninga?

1. Siguran napredak i uspjeh u jačanju tijela i kontroli kretanja, jer ti je trening unaprijed osmišljen i stručno vođen.

2. Unapređuješ svoju kondiciju i podižeš nivo energije u tijelu.

3. Imaš visok nivo motivacije - podstičeš razvoj odlučnosti, istrajnosti i volje.

4. Razvijaš samopouzdanje.

5. Podižeš nivo pažnje i opažanja okoline.

6. Podižeš sposobnost rješavanja problema – savladavanja stresa.

7. Razvijaš empatiju

8. Napreduješ u donošenju brzih i ispravnih odluka

9. Širiš krug prijateljica

I još jedna stvar, vjerovatnost da upoznaš svoju srodnu dušu je velika.


 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost