×
Novosti
DA LI JE OFIRNO IZAĆI RANIJE S TRENINGA? Arna Žugor
Arna Žugor trener BodyBalanca

U Les Mills-u ima izraz koji se koristi za ovakve situacije i to je Smart Start ili pametni početak, što podrazumijeva da vježbač početnik ostane na nekoliko pjesama i onda svaki naredni put ostane na jos jednoj pjesmi ili dvije, dok na kraju ne uspije odraditi čitav trening.

Mnogi ljudi si postavljaju ovo pitanje, pogotovo kada tek počnu dolaziti na treninge. Sasvim je normalno izaći ranije sa treninga ako je neko početnik i nema dovoljno kondicije da ostane do kraja. Mnogo je efektivnije odraditi dio treninga, ali da se vježbe rade na ispravan način, nego čitav trening, a da se vježbe pogrešno rade. 


Od pogrešno urađenih vježbi tijelo nema koristi, čak šta više, može i bespotrebno doći do ozljede. Vježbe su posebno osmišljene da ciljaju određene mišiće i dijelove tijela, svaka ima svoju svrhu i zato je bitno da se rade ispravno. U Les Mills-u ima izraz koji se koristi za ovakve situacije i to je Smart Start ili pametni početak, što podrazumijeva da vježbač početnik ostane na nekoliko pjesama i onda svaki naredni put ostane na jos jednoj pjesmi ili dvije, dok na kraju ne uspije odraditi čitav trening. 

Tako se istovremeno postepeno gradi kondicija i stvara pozitivan stav prema vježbanju. Naravno, ponekad nam se desi i da smo imali veoma naporan dan i da teže podnosimo trening. I to je normalna stvar, vježbamo koliko možemo i odlazimo zadovoljni sa osjećajem da smo dali maksimum od sebe taj dan.

 



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost